30/7/14

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014» και ΟΚΟΕ με Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας



Αντιπροσωπείες της Πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014» και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.ΚΟ.Ε.), έγιναν την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, δεκτές από το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ν. Αναστασιάδη, στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Αθήνα.



Τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014», ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη Διακήρυξη και το  Πρόγραμμα Δράσης της.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Ο.Κ.Ο.Ε, εξέφρασαν τη παραδοσιακή θέση της για στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλουν η Κυπριακή Κυβέρνηση και οι πολιτικές ηγεσίες, για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενημέρωσε τα μέλη των δύο Αντιπροσωπειών, για τη δύσκολη πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών στο Κυπριακό και εξέφρασε εκτίμηση για την Πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενεργοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών και διεθνώς, υπέρ της Κύπρου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Τριγάζης Πάνος, πρόεδρος ΠΑ.Δ.Ο.Π., Μιχαηλίδης Γιώργος, Γ.Γ. Ο.Κ.Ο.Ε, Αυξεντίου Κατερίνα, μέλος ΚΕΓ Ο.ΚΟ.Ε, Κοντογιάννης Γιώργος, βουλευτής, Λιασσής Γιώργος, ΓΓ Ελλαδο-Κυπριακού Επιμελητηρίου, Τσίρης Παναγιώτης, πρ. πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Μαρκάτος Νίκος, πρ. πρύτανης Ε.Μ.Π., Παπαναγιώτου Κώστας, Πρόεδρος ΚΕΑΔΕΑ, Αναστασίου Χρήστος, μέλος της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η πόλη μας», Καλαμβοκίδης Κώστας, διεθνολόγος και Νικολάου Χρίστα, δημοσιογράφος.


Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Χρίστα Νικολάου 6974098274