18/6/14

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών της ΕΕ

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης,
Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών της ΕΕ


Ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO Υγείας), το οποίο θα συνέλθει στο Λουξεμβούργο, στις 20 Ιουνίου.

Κύριο θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι η υπογραφή Συμφωνίας για την κοινή προμήθεια ιατρικών αντιμέτρων σε περίπτωση πανδημίας, όπως και η υιοθέτηση Συμπερασμάτων επί της βιωσιμότητας των εθνικών συστημάτων υγείας και της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών σε αυτά εν καιρώ κρίσης, αλλά και της υιοθέτησης πολιτικών για πρόληψη της παχυσαρκίας εντός της ΕΕ.

Οι Υπουργοί θα προβούν, επίσης, σε συζήτηση για την προόδο που σημειώνεται επί των νομοθετικών προτάσεων για τα ιατροτεχνολικά προϊόντα και τα InVitro ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την ανάπτυξη δικτύου ανταλλαγής πληροφόρησης και τη δυνατότητα κοινής προμήθειας φαρμάκων, με σκοπό να αποσοβούν τυχών κίνδυνοι που ελλοχεύονται στις οικονομίες των κρατών μελών από τις υψηλές τιμές που παρουσιάζουν κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα.
_________________