13/6/14

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη σε εκδήλωση αιμοδοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας
κας Άντρης Αναστασιάδη σε εκδήλωση αιμοδοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο


Με χαρά παρευρίσκομαι και φέτος στη σημαντική αυτή εκδήλωση προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας.

Όπως όλες οι εκδηλώσεις αιμοδοσίας, είναι μια γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης κατά την οποία εθελοντές προσφέρουν απλόχερα ό,τι πιο πολύτιμο πραγματικά έχουν για να βοηθήσουν εκείνους που μας χρειάζονται στις δύσκολες τους στιγμές.

Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, η οποία εορτάζεται αύριο, συνέπεσε με τη γνωστοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας που έδειξε ότι η Κύπρος κατέχει καθαρά την πρωτιά σε αιμοδότες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ποσοστό που φθάνει το 6,3% του πληθυσμού και είναι εξαιρετικά μεγάλο σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.

Παγκόσμια, η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των 62 από τις 236 χώρες που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες τους σε αίμα, με εθελοντική μη αμειβόμενη αιμοδοσία. Πιστεύω πως για το γεγονός αυτό μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε περηφάνια. Δείχνει πως καθημερινά συμπατριώτες μας με πλήρη ευσυνειδησία και με μόνο κίνητρο την ηθική τους ικανοποίηση, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα προσφοράς αίματος, παραμερίζοντας τις δικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις. Σε όλους αυτούς εκφράζουμε τις πιο θερμές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες. 

Ευχαριστίες εκφράζω και προς τον Οργανισμό Reaction Youth for the Prevention, που διοργανώνει τη σημερινή εκδήλωση σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας και τη στήριξη πολλών Οργανισμών και Τμημάτων.
Οι οργανωτές έχουν αφιερώσει την εκδήλωση στην οδική ασφάλεια και στη Σώτια Ιωάννου, ένα κορίτσι που σε ηλικία 25 χρόνων έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία. Φέτος η εκδήλωση είναι όμως αφιερωμένη και στον αγαπημένο σε όλους μας Τάσο Μητσόπουλο που επίσης έχασε τόσο πρόωρα τη μάχη για τη ζωή, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Ως βουλευτής και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε πολλά στην προσπάθεια για ενίσχυση της ασφάλειας στους δρόμους και μείωση των θυμάτων του Μολώχ της ασφάλτου.

Στη μνήμη τους αφιερώνουμε τη σημερινή εκδήλωση με το ειδικό μήνυμα προς όλους να είναι δυο φορές προσεκτικοί στους δρόμους. Στο τέλος της κάθε διαδρομής μας υπάρχουν οι άνθρωποι που μας αγαπούν και μας περιμένουν.

______________

13 Ιουνίου, 2014