6/6/14

Συμμετοχή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στο Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ , στο Λουξεμβούργο

Συμμετοχή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
στο Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ , στο Λουξεμβούργο


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπου συζητήθηκαν θέματα τηλεπικοινωνιών, ψηφιακού θεματολογίου και ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη λήψη μέτρων προς εξασφάλιση υψηλού κοινού επιπέδου ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση, οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, «Για έναν ανοικτό, ασφαλή και προστατευμένο κυβερνοχώρο», θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για την ενίσχυση και προστασία του κυβερνοχώρου.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην παρέμβασή του ανέφερε ότι το ποσοστό χρήσης του διαδικτύου στην Κύπρο έχει αυξηθεί από 41% το 2009 σε 62% το 2013, όπως παρουσιάζεται στον Πίνακα Αποτελεσμάτων για το Ψηφιακό Θεματολόγιο 2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (“Digital Agenda Scoreboard 2014”). Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι στόχος είναι η Κύπρος να ξεπεράσει εντός της επόμενης τριετίας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο χρήσης, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 72%. 

Οι Υπουργοί ενημερώθηκαν και για τις τελευταίες εξελίξεις στο νέο Κανονισμό σχετικά με την ψηφιακή ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, ο οποίος στοχεύει στη βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών πληροφορικής στους καταναλωτές, όπως τη διευκόλυνση της αλλαγής παρόχου και τα τέλη περιαγωγής (roaming). Το Συμβούλιο απασχόλησαν, επίσης, θέματα όπως οι ηλεκτρονικές υπογραφές και η εύκολη προσβασιμότητα στις ηλεκτρονικές σελίδες του δημόσιου τομέα.

---------------------