6/6/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στα εγκαίνιο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Καπέδων

Είναι ιδιαίτερη η χαρά   μου που βρίσκομαι εδώ σήμερα, στην τελετή για τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Καπέδων.
Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού ενισχύονται οι υπηρεσίες του σχολείου προς τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα γίνεται κι ένα βήμα για την αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο, για την οποία το ενδιαφέρον μας είναι συνεχές.

Το Δημοτικό Σχολείο Καπέδων λειτουργεί από το 2006 ως Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο (ΕΟΣ). Επιπρόσθετα προς το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας, προσφέρει μαθήματα όπως Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Αγγλικά και Αγωγή Ζωής σε όλες τις τάξεις, ενώ στο αναλυτικό πρόγραμμά του περιλαμβάνονται και μαθήματα ενδιαφέροντος, όπως επιτραπέζια αντισφαίριση, χορός, ζωγραφική και Τάε Κβο Ντο.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα ξεκινά στις 7.45 το πρωί και τελειώνει στις 4 το απόγευμα, με ενδιάμεσο διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση. Η φύση του ως ολοήμερου σχολείου κατέστησε από την αρχή αναγκαία την ύπαρξη αίθουσας πολλαπλής χρήσης, προκειμένου να διεξάγονται εκεί τα εξειδικευμένα μαθήματα και να μην επηρεάζονται οι άλλες αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου.

Η αίθουσα πολλαπλής χρήσης που εγκαινιάζουμε σήμερα άρχισε να κτίζεται το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2013. Είναι ένα κόσμημα για το σχολείο, και για τη δημιουργία της όλοι οι συντελεστές είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Όλοι οι φορείς της κοινότητας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου θα πρέπει χωρίς αμφιβολία να νιώθουν περήφανοι, γιατί έχουν στη διάθεσή τους μια αίθουσα, που η αξιοποίησή της αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Μέλημά μας   είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της παιδείας, ώστε να καταστεί πιο ποιοτική και αποτελεσματική, και να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς καμιά διάκριση.

Συγχαίρω, λοιπόν, θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και τη λειτουργία της αίθουσας: τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας, το Κοινοτικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Γονέων, τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άψογη συνεργασία τους, καθώς επίσης και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που είχαν την ευθύνη για την προώθηση και την εποπτεία του έργου. Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα αξιοποιήσουν στον μεγαλύτερο βαθμό τις σημαντικές δυνατότητες που τους παρέχει σήμερα το σχολείο τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας και θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο του σχολείου, ώστε να διασφαλίζεται ένα καλύτερο και πιο ευτυχισμένο μέλλον για τα παιδιά μας.

____________