6/6/14

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Νότια Αφρική επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Μποτσουάνα

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Νότια Αφρική
επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Μποτσουάνα


Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 3 Ιουνίου 2014 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μποτσουάνα Αντιστράτηγο Seretse Khama Ian Khama.

O Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού προς τoν ίδιo και τον λαό της Μποτσουάνα για ευημερία και πρόοδο και αναφέρθηκε στις εξαίρετες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και στην αγαστή τους συνεργασία στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς και φόρα. Ο Ύπατος Αρμοστής τόνισε την ανάγκη για ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ian Khama για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Επίσης, τον συγχάρηκε για τα επιτεύγματα της Μποτσουάνας στον οικονομικό και στον πολιτικό τομέα εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι στόχοι της Κυβέρνησης για ανάπτυξη νέων πεδίων οικονομικής δραστηριότητας και αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων θα ευοδωθούν.

Ο Πρόεδρος Ian Khama επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των πλαισίων της διεθνούς νομιμότητας και για ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.   

Τον Ύπατο Αρμοστή συνόδευε στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του και στην προηγηθείσα συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Phandu T. C. Skelemani, ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας στην Μποτσουάνα κ. Γιώργος Καζαντζής.
___________