6/6/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αίγυπτο



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή, στην Αίγυπτο, για να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας Abdel Fattah al-Sisi, ύστερα από πρόσκληση της νέας Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει εκτάκτως την Κυριακή, 8 Ιουνίου, στην Αίγυπτο για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Αιγύπτου.

Δεδομένου του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού ξένων ηγετών που έχουν προσκληθεί – έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κρατών των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι αρχηγοί κρατών του αραβικού κόσμου, η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ και η Κυπριακή Δημοκρατία – (η πρόσκληση) θεωρείται ως απόδειξη των αναβαθμισμένων διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

________________