13/6/14

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο 9 ο Φεστιβάλ Εθελοντών

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.
  
Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο 9 ο Φεστιβάλ Εθελοντών


Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση, που δέχτηκα την πρόσκληση του Προέδρου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λευκωσίας καθώς και των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για να βρίσκομαι μαζί σας στο 9 ο Φεστιβάλ Εθελοντών και να θέσω υπό την αιγίδα μου αυτή την εκδήλωση. Ταυτόχρονα θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και προς τους συνδιοργανωτές, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Η εκδήλωση αυτή, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό, την Αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία στοχεύοντας στην προβολή του έργου των οργανώσεων μελών του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού   Λευκωσίας.

Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα. Ο εθελοντισμός αποτελεί μια φωτεινή και όμορφη στάση ζωής, που υπηρετεί και εκπηγάζει από θεμελιώδεις   αρχές του ανθρωπισμού, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ευαισθησία και η κοινωνική συμμετοχή. Πέραν από όλα, εκφράζεται με την ανιδιοτελή προσφορά του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.

Σε κάθε εθελοντή και σε κάθε εθελοντική οργάνωση αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το ειλικρινές και συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν και την εργασία που προσφέρουν. Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι, όπως τα μέλη του εθελοντικού κινήματος, που προσφέρουν γενναιόδωρα και απλόχερα από τον χρόνο τους και ανιδιοτελώς από το υστέρημά τους.
 
Η εθελοντική πρωτοβουλία και οι δράσεις του εθελοντικού κινήματος για στήριξη των ευαίσθητων ομάδων συνανθρώπων μας, ενισχύουν τη δημιουργία των προϋποθέσεων και των ευκαιριών για την ισότιμη διαβίωσή τους μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σήμερα, περισσότερο από οποτεδήποτε προηγουμένως, η δική σας δράση συμπληρώνει τις δράσεις του Κράτους και άλλων θεσμών της πολιτείας και της Κοινωνίας μας που αποσκοπούν στην άμβλυνση κοινωνικών, οικονομικών και άλλων προβλημάτων που ταλανίζουν πολλούς συμπολίτες μας και θέτουν σε δοκιμασία τον κοινωνικό ιστό. Για το σύνολο της προσφοράς σας στον τόπο και στους συνανθρώπους μας, εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες και τη γνήσια μας εκτίμηση.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων, που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει τις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας. Το 2013, 280 τέτοια προγράμματα έλαβαν οικονομική ενίσχυση με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους   και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό ύψους €7,0 εκ περίπου.

Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους εθελοντές και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν, με στόχο την αποκέντρωση υπηρεσιών και τη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις τρέχουσες ανάγκες των πολιτών.

Καταλήγοντας, θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για το πολύμοχθο και κοινωφελές έργο που επιτελείτε και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο Φεστιβάλ που διοργανώνετε.

___________


Σημείωση:     Τον χαιρετισμό θα διαβάσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Ασσιώτης.