21/5/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου




Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την Πύλη Ενημέρωσης για τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη σήμερα σε εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της Πύλης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «θεωρούμε πολύ σημαντική την έναρξη λειτουργίας της πύλης για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Είναι ειλικρινά λυπηρό που η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση στους διεθνείς δείκτες για την ευκολία του επιχειρείν και ευελπιστούμε ότι με αυτό που έχει καταφέρει η Κυβέρνηση, μετά από έντονες προσπάθειες και προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επόμενη επταετία μέχρι το 2020, η Κύπρος να μπορεί να διεκδικήσει το ποσό των 1,3 δις ευρώ για αξιοποίηση έργων.
 
Λαμβάνοντας υπόψη και τη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία μέσα από την Πύλη και άλλες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση και να γίνει δυνατό να αξιοποιηθούν τα κονδύλια αυτά».

Πρόσθεσε ότι στο θέμα της αξιοποίησης των κονδυλίων «αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δημιουργήσουμε εκείνους του μηχανισμούς ώστε αυτό να γίνεται εύκολα και έτσι να βοηθηθεί η οικονομία και οι επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και όλη αυτή η προσπάθεια να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας».

____________