6/5/14

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής της Ιορδανίας και κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής της Ιορδανίας
και κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας στην Κύπρο


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, κ. Atef al Tarawneh φθάνει αύριο Τετάρτη, 7 Μαΐου, στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Τον κ. Tarawneh συνοδεύουν η σύζυγός του, κα Iman al Kurdi, και κοινοβουλευτική αντιπροσωπία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Hazem Qashou, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Mostafa Alrawashdeh και τους βουλευτές, κα Kholoud Katatbeh και κ. Munir Zawaideh. Την αποστολή συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής, κ. Firas al Adwan, ο Σύμβουλος του Προέδρου, κ. Attalla Hunaiti και ο Διευθυντής του Τμήματος Θεμάτων Προεδρίας της Βουλής, κ. Abdelrahim Alwaked.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Tarawneh και η αντιπροσωπία θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη και θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής και με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Ο κ. Ομήρου θα παραθέσει επίσης επίσημο γεύμα προς τιμή του Ιορδανού ομολόγου του. Ο κ. Tarawneh και η αντιπροσωπία θα παρακολουθήσουν μέρος της συνεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Πέμπτη 8 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα ανακοινωθεί από τους Προέδρους των δύο Κοινοβουλίων η εγκαθίδρυση εκατέρωθεν Ομάδων Φιλίας (ΟΦ). Ο Πρόεδρος της ΟΦ Κύπρου-Ιορδανίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, θα παραθέσει, με αυτή την ευκαιρία, δείπνο προς τιμή του κ. Tarawneh και του Ιορδανού ομολόγου του, κ. Hazem Qashou.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσης χωριστές συναντήσεις με το Δήμαρχο Αμμοχώστου, πρώην Πρόεδρο Βουλής, κ. Αλέξη Γαλανό, το Δήμαρχο Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και το Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου.
Τον κ. Tarawneh θα υποδεχθεί αύριο το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, κ. Γιώργος Γεωργίου.

_______________