11/4/14





ΑΝΑΚOIΝΩΣΗ
Κυκλοφορία στην Κυπριακή αγορά μη αυθεντικής Βότκας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε στις 03.04.2014, σχετικά με τη διακίνηση Βότκαςεμπορικής επωνυμίας¨IMPERIAL¨, με την οποία συμβουλεύονταν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εμπορευόμενοι να αποφύγουν τη χρήση της, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να πληροφορήσει το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας μέσαστα πλαίσια της συνέχισης της διερεύνησης, επιβεβαιώθηκε από τις Αγγλικές αρμόδιες αρχές ότι τα πιο κάτω αλκοολούχα ποτά δεν είναι αυθεντικά προϊόντα Αγγλίας, όπως αναφέρεται στην σήμανσή τους.


Είδος: ΒΟΤΚΑ

Εμπορική Επωνυμία:IMPERIAL

Συσκευασία: Γυάλινο μπουκάλι του 1L

Εμφιαλωτής: A.G & SONS LTD




Είδος: ΒΟΤΚΑ

ΕμπορικήΕπωνυμία:IMPERIAL

Συσκευασία: Γυάλινο μπουκάλι του 1L

Εμφιαλωτής: C.P. & SONS LTD











Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο πιο κάτω γραμμοκώδικας / Barcode(8692014001061) ο οποίος αναγράφεται στην σήμανση των εν λόγων αλκοολούχων ποτών, έχει εκδοθεί στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις 07 Ιανουαρίου 2014.


Επίσης, έχει διαφανεί ότι τα συγκεκριμένα ποτά διακινούνται / εκτίθενται προς πώληση, στις κατεχόμενες περιοχές.

Ως εκ τούτου, καλούνται εκ νέου οι εμπορευόμενοι που έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα ποτά, όπως τα αποσύρουν από την αγορά και οι καταναλωτές που τα έχουν στην κατοχή τους, να μην τα καταναλώσουν. Καλούνται επίσης όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε αφορά την εν λόγω περίπτωση όπως επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία των Υγειονομικών Υπηρεσιών ή τα Κεντρικά Γραφεία (τηλ. 22605554).




Λευκωσία 11.04.2014                                                        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥΓΕΙΑΣ
                                                                        ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ