4/4/14

Ο Υπουργός Υγείας Δρ. Φίλιππος Πατσαλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΟΑΥ



«Tο Γενικό Σύστημα Υγείας είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο, το οποίο θα γίνει, από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και είμαστε αποφασισμένοι να το φέρουμε εις πέρας»


Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας Δρ. Φίλιππος Πατσαλής, μετά την ολοκλήρωσης επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμούς Ασφάλισης Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΟΑΥ.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι ο σκοπός της συνάντησης ήταν καθαρά ενημερωτικός, καθώς σε αυτήν παρουσιάστηκαν απο τον ΟΑΥ όσα έγιναν και σχεδιάσθηκαν για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Κληθείς από δημοσιογράφους να αναφέρει κατά πόσον έχουν τεθεί από την Τρόικα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των εν λόγω στόχων, σημείωσε πως τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Οφείλουμε ωστόσο να βρούμε τις ενδεικνυόμενες λύσεις, συμπλήρωσε.

Εντός ενός μηνός, ανέφερε, θα πρέπει, όπως προνοείται με βάση χρονοδιαγράμματα που έθεσε η Τρόικα, να παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης για το χρόνο εφαρμογής ανά φάση του ΓεΣΥ, μέχρι και την πλήρη εφαρμογή του. Τον Ιούνιο δε, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός θα πρέπει να τεθούν ενώπιον της Βουλής, οι αλλαγές στα απαιτούμενα νομοσχέδια εφαρμογής του ΓεΣΥ, η οποία πρέπει να επιτευχθεί περί τα μέσα του 2016.

Καταλήγοντας ο Δρ. Πατσαλής τόνισε ότι υπάρχει θέληση από όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

---------------------