28/4/14

Δήλωση του Αν. Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή οικονομικών λογαριασμών των πολιτικών κομμάτων



Δήλωση του Αν. Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών
 για την υποβολή οικονομικών λογαριασμών των πολιτικών κομμάτων


Σε σχέση με δηλώσεις και σχόλια που έγιναν σήμερα σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, αναφορικά με την υποβολή οικονομικών λογαριασμών των πολιτικών κομμάτων για το έτος 2013 στον Έφορο Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, που έχει και την ιδιότητα του Εφόρου, δηλώνει τα ακόλουθα:

«Στις 8 Ιανουαρίου 2014 απευθύνθηκα με επιστολή σε όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με την οποία τους καλούσα όπως υποβάλουν, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014, τις οικονομικές τους καταστάσεις για το έτος 2013, όπως προβλέπει η σχετική περί πολιτικών κομμάτων Νομοθεσία.

Στις 27 Μαρτίου 2014 απέστειλα υπενθυμητική επιστολή σε όλα τα πολιτικά κόμματα, που δεν είχαν μέχρι τότε ανταποκριθεί.

Από τα οκτώ πολιτικά κόμματα, πέντε έχουν υποβάλει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014 τις οικονομικές τους καταστάσεις και τα υπόλοιπα τρία κόμματα έχουν ζητήσει μικρή παράταση χρόνου για να υποβάλουν τους λογαριασμούς τους.

Οι λογαριασμοί που υποβλήθηκαν έχουν ήδη διαβιβαστεί στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για έλεγχο, δυνάμει των διατάξεων της σχετικής Νομοθεσίας περί Πολιτικών Κομμάτων».

__________________