28/4/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με εκπροσώπους ΜΚΟ



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε
 ευρείας σύσκεψης με εκπροσώπους ΜΚΟ


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, ευρείας σύσκεψης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ΣΤΙΓΜΑ, STOP TRAFFICKING, ΚΙΣΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε μια πρώτη συνάντηση με τις ΜΚΟ για θέματα του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης. Τους τελευταίους μήνες υπήρχε ουσιαστικά μια έξαρση παραπόνων από πλευράς των ΜΚΟ σε σχέση με θέματα αλλοδαπών, εστιάζοντας, κυρίως, στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης διαχειρίστηκαν αυτά τα θέματα τα οποία αφορούσαν, περισσότερο, απελάσεις.

Από δικής μας πλευράς, θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι ήταν απόλυτα δικαιολογημένες οι πράξεις της Διοίκησης. Οι ΜΚΟ μπορεί να μην πείστηκαν και να εξακολουθούν να έχουν, ακόμα, τις απόψεις τους και είναι δικαίωμα τους. Εκείνο που θέλουμε να αποφεύγεται εφεξής είναι η σύγκρουση των ΜΚΟ με την Κυβέρνηση και τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Εμείς, επιλέγουμε τη συνεργασία. Γι’ αυτό, η σημερινή συνάντηση εμπεριείχε, ακριβώς, και αυτό το στοιχείο. Δηλαδή, της πρόσκλησης προς τις ΜΚΟ για συνεργασία και διάλογο. Πιστεύουμε ότι μέσα από την καλή συνεργασία θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα, θα μπορούμε να επιλύουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και, άρα, να αποφύγουμε τη σύγκρουση και τη δημόσια αντιπαράθεση. Τόσο για το καλώς  νοούμενο συμφέρον σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, αλλά και για τη διατήρηση του καλού ονόματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ας σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε καμία καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το δικαστήριο της ΕΕ για παραβίαση του κοινοτικού κεκτημένου σε σχέση με τα θέματα Μετανάστευσης και Ασύλου».


_____________