4/4/14

Ο Υπουργός Ενέργειας μίλησε σε μέλη της Νεολαίας του ΕΛΚ


Προχωρούμε με περισσότερες έρευνες αυτό το καλοκαίρι στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στους σύνεδρους της Συνόδου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Προεδρικό Μέγαρο.


Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Λακκοτρύπης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση επέλεξε να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ μέσω της δημιουργίας χερσαίου τερματικού υγροποίησής του και σημείωσε ότι η επιλογή αυτή «παρέχει σημαντική ευελιξία και δυνατότητα πρόσβασης στις πιο μακρινές αγορές».

O κ. Υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της δημιουργίας του Ταμείου Υδρογονανθράκων που θα διασφαλίσει το μέλλον των επόμενων γενεών, ενώ επισήμανε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας οικονομίας στη βάση γνώσης στον τομέα των υδρογονανθράκων και να υπάρξει, συνεπώς, η προοπτική εξαγωγής αυτών των υπηρεσιών.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πολιτική της Κυβέρνησης για ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και στις πρωτοβουλίες για προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει έντονο διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μεγάλα έργα υποδομής όπως είναι οι μαρίνες και τα γήπεδα γκολφ.

Τέλος, αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι για το 2014, παρά τις αρχικές ανησυχίες που υπήρχαν, αναμένεται να υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο από αναδυόμενες αγορές όπως είναι η Ρωσία και η Ουκρανία.
---------------------