4/4/14

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας
και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη


Το ερχόμενο καλοκαίρι οι δραστηριότητες στην ΑΟΖ μας θα είναι ακόμη πιο έντονες δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με σύνεδρους της Συνόδου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι «πέραν του τομέα της ενέργειας σήμερα στο συνέδριο που διοργανώνει η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε συνεργασία με τη ΝΕΔΗΣΥ αναπτύξαμε τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ευρύτερα».

Στο επίκεντρο είναι και οι ενεργειακές προοπτικές και με βάση αυτό είχαμε σήμερα μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση με τους σύνεδρους».

Ερωτηθείς πώς ο τομέας της ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας, ο κ. Υπουργός είπε ότι «οι προοπτικές αυτές μπορούν να διαχωριστούν σε τρεις κατηγορίες. Η μια είναι η μεσοπρόθεσμη, η οποία αφορά τις εταιρείες εξυπηρέτησης όλων αυτών των δραστηριοτήτων που βλέπουμε και θα δούμε ακόμη πιο έντονα το ερχόμενο καλοκαίρι στην ΑΟΖ μας.

Η δεύτερη αφορά το φυσικό αέριο αυτό καθεαυτό και την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων.

Και η τρίτη αφορά και τη δημιουργία μιας οικονομίας γνώσης, δηλαδή να μπορέσουμε στο μέλλον, μακροπρόθεσμα, να εξάγουμε τις υπηρεσίες των καλύτερων συμβούλων στον τομέα των υδρογονανθράκων —νομικών, εμπορικών, οικονομικών― αυτών των συμβούλων που σήμερα ψάχνουμε να βρούμε από το εξωτερικό».
-----------------------