4/4/14

Ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε σε μέλη της Νεολαίας του ΕΛΚ


Τον τελευταίο χρόνο η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να επαναφέρει την οικονομία στον σωστό δρόμο, είπε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας το απόγευμα στους σύνεδρους της Συνόδου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Προεδρικό Μέγαρο.


Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση έχει μειώσει τις δημόσιες δαπάνες έτσι ώστε να σταματήσει την αύξηση του δημόσιου χρέους, ενώ προχωρεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε τις ανισοσκέλειες και τις υπερβολές του παρελθόντος.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία πλαισίου για ένα πιο βιώσιμο τραπεζικό σύστημα και καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένο.

Τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο λαός κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να δημιουργήσουμε ξανά μια αξιόπιστη οικονομία κάτι που συνάδει με ένα αξιόπιστο ευρωπαϊκό κράτος μέλος, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση δεν θα επιβάλει φόρους στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι έχει σταλεί το μήνυμα πως αν χρειαστεί περαιτέρω δράση στο δημοσιονομικό τομέα, αυτό θα πρέπει να γίνει από τις δαπάνες. Όπως εξήγησε «θα μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες για να γλυτώσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από επιπρόσθετα φορολογικά βάρη».

Τέλος, ανέφερε ότι οι περισσότερες επιδιωκόμενες μεταρρυθμίσεις θα ανοίξουν αγορές, θα δημιουργήσουν μια πιο αποτελεσματική Δημόσια Υπηρεσία και θα εκσυγχρονίσουν το κράτος.
------------------