29/4/14

Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου



Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Κουγιάλης με τον νέο Πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου στην Κύπρο κ. Alphonse Creusen.



Κατά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Βέλγο Πρέσβη για τους τομείς δράσης του Υπουργείου, με ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα που αφορούν στον ευρύτερο γεωργικό τομέα, καθώς και στην πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο στους τομείς των αφαλατώσεων και της χρήσης του ανακυκλωμένου νερού.

Επιπρόσθετα, ο Πρέσβης του Βελγίου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε για θέματα κτηνοτροφίας,  αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας στην Κύπρο.

Τέλος, συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου, κυρίως στον τομέα της αγροτικής παραγωγής.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στη συνεργασία των δύο χωρών στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Γεωργίας και Αλιείας και Περιβάλλοντος και διατυπώθηκε η επιθυμία για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεών τους.
   
__________________