25/4/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και το Στρατόπεδο «Ευμένιου Παναγιώτου»




Τη βούληση να εργαστούμε για απαλλαγή της πατρίδας από τα κατοχικά στρατεύματα και για δημιουργία συνθηκών όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αποκατασταθούν για όλο τον νόμιμο πληθυσμό της Κύπρου, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και το Στρατόπεδο «Ευμένιου Παναγιώτου» στα Πολεμίδια.


Μιλώντας στους οπλίτες και αξιωματικούς στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Η Ναυτική Βάση στο Μαρί, πέρα από την άρτια υποδομή, έχει για μας τους πολιτικούς μια ιστορική σημασία διότι υπενθυμίζει πως θα πρέπει να είμαστε και υπόλογοι εις όσα οφείλουμε να αναλαμβάνουμε ως πολιτικές ηγεσίες.

Όμως δεν είμαι σήμερα εδώ για την οποιαδήποτε αναφορά σε θλιβερά γεγονότα, είμαι εδώ για να σας μεταφέρω εκ μέρους της Κυβερνήσεως, και βεβαίως εκ μέρους του λαού, τις θερμότατες ευχές για την Ανάσταση και Χρόνια Πολλά, και την ίδια ώρα και τη βούληση να εργαστούμε έτσι ώστε η πατρίδα μας να απαλλαγεί από τα κατοχικά στρατεύματα, να δημιουργηθούν οι συνθήκες έτσι ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να αποκατασταθούν για όλο τον νόμιμο πληθυσμό του νησιού.

Την ίδια ώρα δεν παραλείπουμε, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, να προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων που σήμερα υπάρχουν, να διατηρείται η αποτρεπτική ισχύς των όποιων δυνάμεών μας σε κατάσταση που να επιτρέπει τη διαπραγμάτευση ή τον διάλογο που ξεκίνησε, νιώθοντας ότι έχουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να υπεραμυνθούμε των ελεύθερων εδαφών μας.

Θέλω να εκφράσω θερμότατα συγχαρητήρια στο Ναυτικό και σε ολόκληρη την Εθνική Φρουρά, και είμαι βέβαιος ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε όχι απλώς σχεδιασμούς αλλά μια ολοκληρωμένη, προς υλοποίηση και άμεση εφαρμογή, πρόταση εκσυγχρονισμού του στρατεύματος».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Στρατόπεδο «Ευμένιου Παναγιώτου» στα Πολεμίδια, όπου ευχήθηκε στους οπλίτες και αξιωματικούς καθώς και στις οικογένειές τους Χρόνια Πολλά και όπως την Ανάσταση του Κυρίου ακολουθήσει η Ανάσταση της πατρίδας μας και η απελευθέρωσή της.