25/4/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, στον Κόρνο


Οικοδομούμε συμμαχίες για στήριξη των θέσεων μας στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή» στον Κόρνο.


Μιλώντας στους στρατιώτες και αξιωματικούς του στρατοπέδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Με την ευκαιρία της Αναστάσεως θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές της πολιτείας και του συνόλου του κυπριακού λαού σε εσάς που υπηρετείτε, αμύνεστε ή διασφαλίζετε τη θωράκιση της πατρίδας μας, αλλά και την πολιτική θωράκιση, όσον αφορά τουλάχιστον τις διαπραγματεύσεις.

Εύχομαι όπως η Ανάσταση του Κυρίου φέρει την ανάσταση και την ελευθερία στην πατρίδα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε συμμαχίες που να μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι στον διάλογο που ακολουθεί, παρά το γεγονός ότι θα είναι επίπονος, θα έχουν τουλάχιστον οι θέσεις μας τη στήριξη όχι μόνο των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και όσων άλλων με τους οποίους οικοδομούμε σχέσεις και που μπορούν να ασκήσουν επιρροή επί της Τουρκίας.

Αισθάνομαι περήφανος για εσάς διότι πραγματικά μέσα από την άρτια εκπαίδευση, αλλά και τον επαγγελματισμό σας διατηρείτε πραγματικά μάχιμες τις μονάδες μας που δείχνουν την εμπιστοσύνη που αναζητούμε. Χαίρομαι διότι σε στενότατη συνεργασία με τον Αρχηγό και την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς προχωρούμε στο να εκσυγχρονίσουμε το στράτευμα και να το κάνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά την αποτρεπτική ισχύ του».