14/2/14

Δήλωση κ. Μάριου Χαννίδη, Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού





Διήμερες επαφές του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή
του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.) στη Μόσχα
με τουριστικούς παράγοντες της Ρωσίας


Στη Μόσχα, για διήμερες επαφές με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού της Ρωσίας, βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ο.Τ. κ. Κώστας Καδής και ο Γενικός Διευθυντής του Κ.Ο.Τ κ. Μάριος Χαννίδης.

Σημειώνεται ότι η αγορά της Ρωσίας είναι από τις πλέον σημαντικές και προσοδοφόρες για τον τουρισμό της Κύπρου και μάλιστα παρουσιάζει ισχυρές τάσεις περαιτέρω ανόδου, με βάση τα αποτελέσματα του 2013 για την κίνηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Κύπρο. 

Ο κ. Χαννίδης, από τη Μόσχα τόνισε ότι: «Η ενδυνάμωση των σχέσεων με τη Ρωσία, προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω οι τουρίστες προς την Κύπρο, αποτελεί για μας βασική στρατηγική επιλογή για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού. Οι επαφές που είχαμε εδώ με τους πλέον σημαντικούς και ισχυρούς τουριστικούς πράκτορες μιας τεράστιας αγοράς, όπως η Ρωσία, είναι πολύ ενθαρρυντικές και είμαι βέβαιος ότι το 2014 θα έχουμε τα πρώτα θετικά δείγματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που βεβαίως σημαίνει περισσότερα έσοδα, μεγαλύτερη ανάπτυξη και αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης για την Κύπρος μας.»

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της συμφωνίας «ανοιχτών αιθέρων» που πρόσφατα υπέγραψαν Κύπρος και Ρωσία, ο κ. Χαννίδης σημείωσε ότι: «Η συμφωνία ‘ανοιχτών αιθέρων’ Ρωσίας-Κύπρου δίνει αναμφίβολα νέα δυναμική για την αύξηση της άφιξης τουριστών στην Κύπρο και εργαζόμαστε για την πλήρη αξιοποίηση και υλοποίησή της, σε συνδυασμό βεβαίως με την έκδοση ηλεκτρονικής βίζας που θα υποβοηθήσει σημαντικά την όλη προσπάθεια. Οι συντονισμένες ενέργειες που όλον αυτό τον καιρό κάνουμε στον Κ.Ο.Τ. για διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντες με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φαίνεται ότι πιάνουν τόπο».