5/12/13

Σύσκεψη για την Ορθολογική Διαχείριση των Στερεών ΟικιακώνΑποβλήτων





Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Αθανασίου Ενημερωτική Σύσκεψη για την Ορθολογιστική Διαχείριση των Στερεών ΟικιακώνΑποβλήτων.


Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και τη συνεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος  και του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων (μελών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λεμεσού) και των Δήμων της μείζονος Λεμεσού ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα της δημιουργίας των πράσινων σημείων καθώς και για τη σημασία της εμπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή της στρατηγικής για τη μείωση των οικιακών αποβλήτων και την ορθολογική διαχείριση τους.

Όπως δήλωσε στον χαιρετισμό της η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου «μια βιώσιμη πολιτική διαχείρισης αποβλήτων ξεκινά από πολιτικές μείωσης της παραγωγής τους. Επίσης η διαλογή στην πηγή και η προώθηση τοπικών προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης αποτελούν την οικονομικότερη, περιβαλλοντικά και κοινωνικά φιλικότερη προοπτική σε αντίθεση με  την πλήρη εξάρτηση από ένα σύστημα σύμμεικτων στερεών αποβλήτων. Στόχος πρέπει να είναι να οδηγούνται στις ΟΕΔΑ μόνο τα υπολείμματα της διαδικασίας επιλογής στην πηγή».
Hσύσκεψη αυτή ήταν η 2η (η 1η πραγματοποιήθηκε στην ομάδα των κρασοχωριών της Επαρχίας Λεμεσού) από τις πέντε προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για το θέμα της Διαχείρισης των Στερεών ΟικιακώνΑποβλήτων.



Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος