9/12/13

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ




ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


«Ευκαιρία στη Γνώση, Δράση και Συμμετοχή»
την Εκπαίδευση Ενηλίκων


Τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων ως μια επιπρόσθετη  ευκαιρία για τους πολίτες στην απόκτηση γνώσεων και ενεργό συμμετοχή στην  κοινωνία, ανέδειξε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο: «Ευκαιρία στη Γνώση, Δράση και Συμμετοχή».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, από τις 11:00 έως τις  14.00, στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall of Cyprus”, στη Λευκωσία. Την Ημερίδα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Κύπρου για την προώθηση του Ανανεωμένου Ευρωπαϊκού Θεματολογίου για την Εκπαίδευση Ενηλίκων 2012-14, τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ.Κυριάκος Κενεβέζος.
Κατά την Ημερίδα Ενημέρωσης δόθηκαν στο κοινό πληροφορίες για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης (ΙΔΕΠ), το Συμβούλιο Νεολαίας  Κύπρου και τη μη κυβερνητική οργάνωση  CARDET.
Η Ημερίδα περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παρουσιάσεις έργων και δραστηριοτήτων από ενήλικες που συμμετέχουν στα μαθήματα των Επιμορφωτικών Κέντρων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.