22/11/13

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (Τ.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (Τ.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+, διοργανώνει το τελικό συνέδριο του έργου PM3Particulates Monitoring, Modeling and Management’.


Το PM3 αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια για την εξακρίβωση της προέλευσης των Αιωρούμενων Σωματιδίων (ΑΣ10), με τη βοήθεια χημικών αναλύσεων, την προσομοίωση και πρόβλεψη της ποιότητας του αέρα στην Κύπρο, μέσω της ανίχνευσης εξ’ αποστάσεως με δορυφόρους και εξειδικευμένων μοντέλων καθώς και της διαχείρισης της ποιότητας του αέρα.

Τα συμπεράσματα του έργου δείχνουν ότι το 50% των ΑΣ10 στην ατμόσφαιρα της Κύπρου παράγονται από τοπικές πηγές. Το υπόλοιπο οφείλεται στην μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα και άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου καθώς και το θαλάσσιο άλας, το οποίο συνεισφέρει σε ποσοστό από 5-10%.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα αποτελέσματα και πορίσματα του έργου.

Το έργο PM3 συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ και έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο 2011 με διάρκεια τρία χρόνια. Συντονιστής του έργου είναι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Στο έργο συμμετέχουν επίσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Πανεπιστήμιου Κύπρου, και οι εταιρείες ESS (Αυστρία) και Ατλαντίς Συμβουλευτική Κύπρου.

Τo συνέδριο θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Σεμέλι στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα 22660482 ή 22405682. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου www.life-airquality.eu.