29/11/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εορταστική εκδήλωση της εκπομπής «Η Ώρα του Εθνοφρουρού»


Με ιδιαίτερη χαρά συγκεντρωθήκαμε απόψε στην εκδήλωση της εκπομπής «Η Ώρα του Εθνοφρουρού», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εξήντα χρόνια ραδιοφώνου του ΡΙΚ. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την ευκαιρία που μου δίνεται να μοιραστώ μαζί σας κάποιες ιδέες και να γίνω μέτοχος της μεγάλης αυτής επιτυχίας.


Η εκπομπή σας θα έλεγα ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Φαινόμενο, όχι μόνο για τα πενήντα χρόνια ύπαρξής της, αλλά και για την πολύμορφη προσφορά της προς την κοινωνία και τον πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα αποτελεί θεσμό που ταυτίστηκε χρονικά περίπου με την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς.

Μαζί της μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν γενιές συμπατριωτών μας οι οποίοι υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας. Σε δύσκολες εποχές αποτέλεσε μέσο επικοινωνίας μεταξύ των στρατευμένων νέων με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Τους ενημέρωσε, τους εξύψωσε το ηθικό και με τη σειρά της αγκαλιάστηκε από το ευρύ κοινό όσο καμιά άλλη εκπομπή. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εθνοφρουροί μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους, τη μοναξιά και τα συναισθήματά τους με τους παραγωγούς της εκπομπής, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Δέχθηκαν τη στήριξη και την καλή κουβέντα που χρειάζεται στις δύσκολες στιγμές της στρατιωτικής ζωής και ψυχαγωγήθηκαν με τους συναδέλφους τους στα ΚΨΜ και στους χώρους των στρατοπέδων.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, διαφαίνεται η τεράστια κοινωνική προσφορά της ιστορικής θα έλεγα αυτής εκπομπής την οποία επιμελείσθε με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο τμήμα της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς το οποίο επενδύει την αποψινή εκδήλωση με ξεχωριστό πρόγραμμα. Ένα τμήμα που κοσμεί τις εκδηλώσεις του Στρατεύματος αλλά και πολλών άλλων κοινωνικών φορέων και οργανωμένων συνόλων, με στόχο την ψυχαγωγία και την προσφορά.  

Αγαπητή κυρία Λίτσα Μαυρίδου,

Με αυτές τις θετικές σκέψεις, σας συγχαίρω θερμά για την ακούραστη προσφορά σας στην ψυχαγωγία των στρατευμένων νέων μας, όπως επίσης και για το ανθρώπινο, κοινωνικό, αλλά και πατριωτικό σας έργο. Εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τόσο στο ΡΙΚ και στην εκπομπή «Η ώρα του Εθνοφρουρού» όσο και σε εσάς προσωπικά.

_________________

Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους του Υπουργού, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης.