6/9/13

Ανακοίνωση της ΔΕΑ

Ανακοίνωση της ΔΕΑ για τον διορισμό του κ Θ. Θεοφίλου ως νέου μέλους της Επιτροπής


Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) χαιρετίζει τον διορισμό του κ. Θεόφιλου Β. Θεοφίλου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 2 Σεπτεμβρίου. Αντικαθιστά τον δρα Άριστο Αριστοτέλους τον οποίο η ΔΕΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη συμβολή του.

Ο κ. Θεοφίλου διαθέτει σε βάθος γνώση του φακέλου των αγνοουμένων, αφού υπηρέτησε ως ο πρώτος εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη ΔΕΑ κατά την ίδρυσή της το 1981. Από τότε είχε μια διακεκριμένη διπλωματική καριέρα, μεταξύ άλλων ως Πρέσβης στην Ινδία, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΔΕΑ είναι πεπεισμένη ότι ο κ. Θεοφίλου θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των ταυτοποιήσεων αγνοουμένων. Η Επιτροπή σημειώνει ότι το 2013 είναι ήδη μια χρονιά-ρεκόρ με 90 ανθρώπινες σορούς να έχουν ταυτοποιηθεί και επιστραφεί στις οικογένειες μέχρι στιγμής.

Η ΔΕΑ θα ήθελε επίσης να καλωσορίσει τον κ. Florian von König ο οποίος διαδέχεται τον κ. Oleg Egorov ως Ειδικός Σύμβουλος Τρίτου Μέλους της ΔΕΑ. Η ΔΕΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει τον κ. Egorov για την αφοσίωσή του.