18/9/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου για το Κυπριακό


Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε παρατήρηση δημοσιογράφου, σήμερα, ότι φαίνεται να δημιουργείται μια δυναμική για το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου,
ανέφερε: «Τόσο η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που έγινε αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα και τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό, για διορισμό διαπραγματευτή όσο και η πρότασή του για την απόδοση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό τα Ηνωμένα Έθνη και οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Πρόεδρος, έχουν βάλει την Κυπριακή Δημοκρατία σε θέση οδηγού στο θέμα που αφορά το Κυπριακό και τις πρωτοβουλίες, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Είναι γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας βλέπει τις προτάσεις και ενστερνίζεται τις ανησυχίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και για το γεγονός ότι χρειάζεται ένα βήμα από πλευράς Τουρκίας ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κόσμου ότι όταν θα μπούμε σε συνομιλίες εννοούμε όλες οι πλευρές αυτά που λέμε για λύση το συντομότερο δυνατόν».

Κληθείς να αναφερθεί στη βάση των συνομιλιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έχουμε κατ´ επανάληψη τονίσει και ξεκαθαρίσει τη βάση των διαπραγματεύσεων».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενώπιον της Κυβέρνησης τουρκική πρόταση για την Αμμόχωστο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν μας έχει μεταφερθεί καμιά τουρκική πρόταση για την Αμμόχωστο».