18/9/13

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα το ταχύτερο δυνατόν, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος, ερωτηθείς αν προκύπτει πρόβλημα στην αναγκαία εξοικονόμηση, είπε: «Γίνεται η διαβούλευση, ο στόχος είναι ένας: Να γίνει η καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων έτσι ώστε να μην επηρεαστούν ζωτικής σημασίας λειτουργίες του κράτους».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν επιδόματα που κρίνονται υπερβολικά, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Εξετάζονται όλα ενδελεχώς για να γίνει ο πιο δίκαιος προϋπολογισμός υπό τις παρούσες συνθήκες και με τις περικοπές που θέλουμε να κάνουμε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε: «Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα το ταχύτερο δυνατόν».

Κληθείς να σχολιάσει έγγραφο που αποκαλύπτει καθημερινή εφημερίδα και στο οποίο υπάρχουν αναφορές για τα ΜΜΕ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αν αληθεύουν οι πληροφορίες, «η Κυβέρνηση εκφράζει έκπληξη και απογοήτευση διότι σε ένα κρατικό έγγραφο που, όπως λέει η εφημερίδα, προέρχεται από την Κεντρική Τράπεζα διατυπώνονται τόσο απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον κυπριακό Τύπο και τους λειτουργούς του. Η Κυβέρνηση το μόνο που θέλει να πει είναι ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τους λειτουργούς του Τύπου και θα επαναλάβω τη γνωστή ρήση ‘να μην πυροβολούν τον ταχυδρόμο αν δεν τους αρέσει το γράμμα’».

Ερωτηθείς για το θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Πραγματικά συμμεριζόμαστε τη δυσφορία που καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Νομίζαμε ότι με το τέλος της Γενικής Συνέλευσης των νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, η Τράπεζα θα έβλεπε μπροστά για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να γίνει ξανά η Τράπεζα που θα χρησιμοποιείται ως ατμομηχανή για την κυπριακή οικονομία. Με λύπη διαπιστώνουμε αυτή την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των συμβούλων του Διοικητικού της Συμβουλίου».