4/7/13

Τρίτη Συνεδρία του Παγκυπρίου Συμβουλίου Χημικών Ουσιών


Πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2013, στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, η Τρίτη Συνεδρία του Παγκυπρίου Συμβουλίου Χημικών Ουσιών, το οποίο αποτελεί θεσμοθετημένο Σώμα, με βάση τον περί Χημικών Ουσιών Νόμο του 2010, που συμβουλεύει τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πάνω σε θέματα καλύτερου ελέγχου και διαχείρισης των χημικών ουσιών.
Το εν λόγω Συμβούλιο αποτελείται από εκπροσώπους Δημοσίων Υπηρεσιών με εμπλοκή σε θέματα διαχείρισης χημικών ουσιών και εκπροσώπους διαφόρων Φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Περιβαλλοντικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων, Συνδέσμων Καταναλωτών, Εργοδοτών και Εργαζομένων).
Στη συνεδρία αναλύθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα διαχείρισης και ελέγχου χημικών ουσιών, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των διαφόρων επιμέρους εκστρατειών που αναλήφθηκαν τελευταία για επίτευξη των στόχων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους.
Τέλος, το Συμβούλιο εξέτασε προτάσεις / εισηγήσεις των μελών του για καλύτερη ενημέρωση και βελτίωση των επιπέδων προστασίας των εργαζομένων, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος από επικίνδυνες χημικές ουσίες.