20/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με παλαίμαχο καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρέδωσε πλακέτα προς τον παλαίμαχο καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ κ. Αθανάσιο Ζαφειρίου, ως ένδειξη τιμής για την προσφορά του προς την πατρίδα κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.


Σε συνάντηση που είχε χθες ο Υπουργός Άμυνας, στο γραφείο του, με τον παλαίμαχο καταδρομέα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς το πρόσωπό του, λέγοντας ότι η προσφορά του αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και ζωντανή μνήμη αγωνιστικότητας και εθελοθυσίας.

Η παρουσία εδώ στην Κύπρο ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας κάτω από αντίξοες συνθήκες, ιδιαίτερα αυτές τις μαύρες επετείους, δίδει ενθαρρυντικά μηνύματα για συνέχιση του αγώνα για δικαίωση του λαού μας, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός. Ο κ. Ζαφειρίου, συμπλήρωσε, αποτελεί ζωντανό σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πατρίδα η οποία αυτές τις κρίσιμες στιγμές δοκιμάζεται.

Ο κ. Ζαφειρίου από πλευράς του ευχαρίστησε για την τιμή που του προσέφερε η κυπριακή Πολιτεία και δήλωσε ότι έκανε το καθήκον του όπως προστάζει η συνείδηση και το χρέος κάθε Έλληνα.

Ο Αθανάσιος Ζαφειρίου ήταν ο μόνος επιζήσας από τη συντριβή του ελληνικού μεταγωγικού ΝORATLAS 52-133 που συμμετείχε στη στρατιωτική επιχείρηση «ΝΙΚΗ» την 21η προς 22α Ιουλίου 1974. Η αποστολή αφορούσε στην αερομεταφορά Ελλήνων καταδρομέων από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη προς το αεροδρόμιο Λευκωσίας για απόκρουση των δυνάμεων του «Αττίλα».