20/7/13

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για την αποστολή πλοίου για σεισμολογικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία 20/07/2013


Καμιά απειλή και κανένας εκβιασμός δεν θα παρεμποδίσει την υλοποίηση των σχεδιασμών μας όσον αφορά την ενέργεια, είπε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής του επίσημου μνημόσυνου των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Φωτίου, κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αποστολής πλοίου για σεισμολογικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία, είπε:

«Η Τουρκία μάς έχει συνηθίσει σε αυτές τις ενέργειες. Εμείς ενεργούμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και καμία απειλή και κανένας εκβιασμός δεν θα παρεμποδίσει την υλοποίηση των σχεδιασμών μας όσον αφορά την ενέργεια. Και αυτό το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, τέτοιες ενέργειες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

Παρακολουθούμε την όλη κατάσταση, και επαναλαμβάνω ότι τέτοιες απειλές και τέτοιοι εκβιασμοί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».