27/6/13

Επετειακή Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας 27/06/2013


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αθήνα, η τελετή έναρξης της Επετειακής, 20ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπείται από τριμελή αντιπροσωπία αποτελούμενη από τους Βουλευτές, κ.κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, Άγγελο Βότση και Γιώργο Βαρνάβα
.
Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κήρυξε, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο Γενικός Γραμματέας της Συνέλευσης, Βουλευτής, κ. Αναστάσιος Νεράντζης. Στην τελετή έναρξης αναγνώστηκε, από τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη ΔΣΟ και μέλος της Διεθνούς Γραμματείας, κ. Χριστοφόρου, χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Sergey Zheleznyak και αναγνώστηκαν χαιρετισμοί εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου.
Η κυπριακή αντιπροσωπία παρέστη, εξάλλου, στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Πάσχα στη Χριστιανική Ανατολή», η οποία φιλοξενείται στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 20ης Γενικής Συνέλευσης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, εξάλλου, ο κ. Χριστοφόρου, ως μέλος της Διεθνούς Γραμματείας, ο κ. Βότσης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο κ. Βαρνάβα, ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, συμμετείχαν σε Μεικτή Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων των Επιτροπών και της Επιτροπής Οικονομικών της ΔΣΟ, κατά την οποία έγινε οικονομικός απολογισμός της περασμένης χρονιάς και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό των μελλοντικών δραστηριοτήτων της Συνέλευσης.