21/6/13

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της ΚΣΣΕ 21/06/2013

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαϊδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαϊδη, αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 23 Ιουνίου για το Στρασβούργο. Η αντιπροσωπία θα συμμετάσχει στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2013 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που θα διεξαχθούν από 24 μέχρι 28 Ιουνίου. Τους βουλευτές συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.
Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η διαφθορά ως απειλή στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου, η ίση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και η καταπολέμηση διακρίσεων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του φύλου. Tα μέλη της Συνέλευσης αναμένεται επίσης να εκλέξουν τους νέους δικαστές της Ισλανδίας, της Λιθουανίας και της Σλοβακίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και ο Προεδρεύων της Εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Edward Nalbandian.