21/6/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 21/06/2013

Φαίνεται ότι κάποιοι, δυστυχώς, έχουν ως γνώμονα μόνο μια στείρα αντιπολιτευτική στάση. Ακόμα και παρεμβάσεις ακαδημαϊκών ή άλλων παραγόντων των διεθνών ΜΜΕ, που μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία μας ως Κυπριακή Δημοκρατία σε συγκεκριμένα ζητήματα που εγείρονται, ουσιαστικά τις απορρίπτουν για λόγους ανεξήγητους.
Επί της ουσίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν έθεσαν θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης του Μνημονίου. Η Κυβέρνηση τονίζει και πάλι ότι είναι συνεπής στα συμφωνηθέντα διότι πιστεύει ότι η καλύτερη διέξοδος για να ξεφύγουμε το γρηγορότερο από το Μνημόνιο είναι η πιστή του εφαρμογή.
Τα θέματα των πρακτικών δυσκολιών είναι θέματα που ηγέρθησαν από τον Πρόεδρο και συζητούνται με τους εταίρους μας, πάντοτε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου. Ήδη τα ζητήματα έχουν τεθεί σε επίπεδο Eurogroup και Τρόικας, με παρεμβάσεις του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών, ώστε να συζητηθούν και να επιλυθούν, πάντοτε στο πλαίσιο της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών.
Σε αυτή μας την προσπάθεια επιδιώκουμε να έχουμε αρωγούς του πάντες, μη εξαιρουμένης και της αντιπολίτευσης.