17/5/13

αιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην Τελετή Αποφοίτησης των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης και Δημόσιας Διοίκησης 2011-2012 του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης, στη Δημοσιογραφική Εστία 17/05/2013

Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε εδώ για να απονείμω τα διπλώματα σε στελέχη του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διεύθυνση και Δημόσια Διοίκηση 2011-2012, του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης.

Από την ίδρυσή του το Ινστιτούτο έθεσε ως στόχο να εφοδιάζει τους φοιτητές του με γνώσεις και δεξιότητες που να τους επιτρέπουν να σκέφτονται και να ενεργούν στρατηγικά και να εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους διοίκησης. Ο στόχος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, διότι η πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας επιβάλλει την άρτια κατάρτιση των στελεχών τόσο των επιχειρήσεων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης πληρούν υψηλά πρότυπα επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της διοίκησης και συμβαδίζουν με τις πολιτικές του κράτους για άμβλυνση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων πτυχιούχων.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση αλλά και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ειδικότερα. Γι’ αυτό στα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλήφθηκε ειδικό Σχέδιο για τοποθέτηση νέων πτυχιούχων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για απόκτηση εργασιακής πείρας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξει προσπάθειες που θα συμβάλουν στην αξιοποίηση του προσοντούχου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, το οποίο επίσημα λήγει απόψε, και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τη διαχρονική και ουσιαστική στήριξη στο έργο του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και του Υπουργείου γενικότερα.

Ευχαριστώ επίσης τον Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας κ. Ντίνο Καθητζιώτη και τα στελέχη του Κέντρου για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που επιδεικνύουν. Τους συγχαίρω και τους καλώ να συνεχίσουν και να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις της εποχής.

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Θέλω απόψε να σας συγχαρώ για την επιτυχή ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης. Αξίζετε κάθε έπαινο για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού που είναι ισότιμο και αντίστοιχο με πανεπιστημιακό δίπλωμα. Η απονομή του διπλώματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειάς σας μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αφού χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για να έχετε μια επιτυχημένη πορεία ως φοιτητές, εργαζόμενοι και, πολλοί από σας, ως οικογενειάρχες.

Είμαι βέβαιη ότι η γνώση που αποκτήσατε μέσα από την παρακολούθηση του προγράμματος θα αποτελέσει ανεκτίμητο εφόδιο για την παραπέρα επαγγελματική σας ανέλιξη. Ως κράτος είμαστε δίπλα σας και προσπαθούμε, υπό τις περιστάσεις, να προσφέρουμε κάθε βοήθεια. Από εσάς, το πραγματικά εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση των δυνάμεών μας βάζουμε ως στόχο την επιτυχία.

Κλείνοντας, σας συγχαίρω και εύχομαι επιτυχία και ευόδωση των στόχων σας.