13/5/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε σε εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου Chartered Accountants στην Αγγλία και Ουαλία, στην Κύπρο

Η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στην προώθηση της ανάπτυξης, στην προσφορά ευνοϊκών φορολογικών κινήτρων για υφιστάμενες ή νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στην ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου και στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Chartered Accountants στην Αγγλία και Ουαλία, στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τη δημιουργία του Ινστιτούτου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών λογιστών και της Κυβέρνησης και ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή «συνεχώς ενισχύεται μέσω, για παράδειγμα, της πρόσφατης συμμετοχής του Ινστιτούτου με τη Βρετανική Κυβέρνηση, σε εργαστήρι Δημόσιων-Ιδιωτικών Συνεταιρισμών για την Κύπρο».
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι «έχοντας διασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια, η Κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στην αναδόμηση και αναζωογόνηση της οικονομίας και του τραπεζικού της συστήματος, όπως και στη διατήρηση της θέσης της Κύπρου ως ενός ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ενός πολύ ανταγωνιστικού κέντρου για διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες».
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ήδη, πολλοί περιορισμοί στις συναλλαγές έχουν αρθεί περιλαμβανομένου και αριθμού περιορισμών για διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα οι συνθήκες θα επιτρέψουν την άρση όλων των περιορισμών στις οικονομικές συναλλαγές. Μετά και τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου η αναδόμηση της τράπεζας σύντομα θα ολοκληρωθεί».
Πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση μου επικεντρώνεται στην προώθηση της ανάπτυξης, στην προσφορά ευνοϊκών φορολογικών κινήτρων για υφιστάμενες ή νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στην ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου και στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος.
Προς τον σκοπό αυτό έχω, ήδη, εξαγγείλει σειρά μέτρων, ενώ άλλα μέτρα αναφορικά με τους τομείς της οικονομίας, των υπηρεσιών και των επενδύσεων θα ακολουθήσουν σύντομα. Η συνεργασία σας με διεθνή πελατεία και επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντική στο να διαβιβαστούν οι αποφάσεις και τα μέτρα που υιοθετεί η Κυβέρνηση, με στόχο την ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, την προώθηση της ανάπτυξης και την αύξηση της κυπριακής ανταγωνιστικότητας».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τα μέλη του Ινστιτούτου ότι «η Κυβέρνηση μου θα σας προσφέρει κάθε απαραίτητη βοήθεια προς την κατεύθυνση της επίτευξης του κοινού μας στόχου και θα διευκολύνει την πραγμάτωση κάθε εφικτής επιχειρηματικής και επενδυτικής ιδέας που εισηγούνται τα μέλη σας».