13/5/13

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας της Κύπρου εξέθεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που διεξάγεται στις 13 και 14 Μαΐου στις Βρυ
ξέλλες.
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ενημέρωσε τον Επίτροπο Ciolos για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο γεωργικός τομέας της Κύπρου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τη σοβαρή έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί για αγορά γεωργικών εισροών.
Ως πρώτο μέτρο ο κ. Κουγιάλης έθεσε επιτακτικά την ανάγκη για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συγχρηματοδότησης στο σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 85%. Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη ενίσχυσης του δημοσιονομικού φακέλου της Κύπρου για την αγροτική ανάπτυξη για την περίοδο 2014-2020.
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος υπογράμμισε, τέλος, την αυξημένη σημασία που θα αποκτήσει ο γεωργικός τομέας της Κύπρου στο άμεσο μέλλον, ειδικότερα στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της ανεργίας, ζητώντας την κατανόηση και τη βοήθεια του Επιτρόπου Ciolos για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.