17/5/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας 17/05/2013

Θέση της Κυβέρνησης είναι ότι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Έρογλου, και που αφορά δείπνο στις 29 Μαΐου, είναι καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς είπε: «Η Κυβέρνηση θέλει να τονίσει πως η επόμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Έρογλου θα είναι συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα.

Αυτός είναι ο τύπος της συνάντησης που είχε αποφασιστεί. Αυτό είναι που όρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση για να γίνει αποδεκτή (η συνάντηση) και επιθυμούν να παραμείνει ως συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα».

Ερωτηθείς τι περιλαμβάνει η επιστολή του Προέδρου προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και κατά πόσο σε αυτή αναφέρεται ότι κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της συνάντησης, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «αν η Κυβέρνηση ήθελε να δημοσιοποιήσει οτιδήποτε από την επιστολή θα το δημοσιοποιούσε. Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι η συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου είναι κοινωνικού χαρακτήρα».