14/5/13

Συναντήσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην Αθήνα 14/05/2013


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας (ΠΕΚΑ) κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Οι επαφές του κ. Υπουργού στην Αθήνα εντάσσονται στο πλαίσιο της στενής διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα της ενέργειας και αποτελούν συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι κ.κ. Λιβιεράτος και Λακκοτρύπης τον περασμένο Μάρτιο στη Λευκωσία.

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου στον τομέα της ενέργειας.

Ο Υπουργός Εμπορίου ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και για τις επαφές που είχε πρόσφατα με ομολόγους του στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Λιβιεράτο ο κ. Λακκοτρύπης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η διμερής και περιφερειακή συνεργασία στα ζητήματα της ενέργειας, περιλαμβανομένου του θέματος των ενεργειακών υποδομών.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευση τους για τη συνέχιση και εντατικοποίηση της στενής συνεργασίας και του συντονισμού Ελλάδας – Κύπρου στα θέματα της ενέργειας.