14/5/13

Υποβολή αιτήματος για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συγχρηματοδότησης στο σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Υπουργό Γεωργίας στις Βρυξέλλες

Τρίτη, 14/5/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης υπέβαλε, σήμερα, γραπτώς στον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ κ. Dacian Ciolos, το αίτημα της Κύπρου για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής συγχρηματοδότησης στο σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 85%. Στην επιστολή του ο κ. Κουγιάλης επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη όπως το αίτημα της Κύπρου εξετασθεί με εσπευσμένες διαδικασίες.


Ο Υπουργός Γεωργίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Κουγιάλης συνέχισε τις εντατικές διαβουλεύσεις με στόχο την ενίσχυση του δημοσιονομικού φακέλου της Κύπρου για την αγροτική ανάπτυξη για την περίοδο 2014-2020. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Ιρλανδό Υπουργό Γεωργίας κ. Simon Coveney, με τον επόμενο Πρόεδρο του Συμβουλίου, Λιθουανό Υπουργό Γεωργίας κ. Vigilijus Jukna, καθώς και με τον εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, Ευρωβουλευτή Reimer Boege, των οποίων ζήτησε την αρωγή και στήριξη για αύξηση του δημοσιονομικού φακέλου της Κύπρου.

Ο κ. Υπουργός είχε, επίσης, σήμερα, συνάντηση για το ίδιο θέμα και με την Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας κα Ανδρούλλα Βασιλείου όπου ζήτησε την στήριξή της.
-------------------------------------