4/4/13

Ο Βουλευτής Σ. Φυττής εκπροσωπεί τον Πρόεδρο της Βουλής στην Πρώτη Συνόδο των Κοινοβουλίων-μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στη Μασσαλία 04/04/2013

Εν όψει των τρεχουσών εξελίξεων στα θέματα της οικονομίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, κρίνοντας επιβεβλημένη την παραμονή του στην Κύπρο, ακύρωσε τη συμμετοχή του στην Πρώτη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων-μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ.ΕγΜ), στη Μασσαλία, στις 6 και 7 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και Κοσμήτορα του Σώματος κ. Σοφοκλή Φυττή, ο οποίος αναχωρεί αύριο για τη Μασσαλία. Τον κ. Φυττή θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Λουκία Μούγη.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, που προεδρεύει επίσης αυτό το διάστημα της Κ.Σ.ΕγΜ. Εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο του 2ου Μεσογειακού Φόρουμ του Ιδρύματος Anna Lindh, που διοργανώνεται ταυτόχρονα στη Μασσαλία. Κύριο θέμα της Συνόδου είναι η ενίσχυση της ενεργού εμπλοκής της κοινωνίας των πολιτών και κυρίως των νέων, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών στα κράτη των νοτίων ακτών της Μεσογείου.