16/3/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου στην ετήσια «Διαδρομή Αγάπης», στη Λευκωσία 16/03/2013

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκα να θέσω υπό την αιγίδα μου τη φετινή «Διαδρομή Αγάπης» που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, Μια ευχή» με σκοπό τη στήριξη των παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο και άλλες απειλητικές ασθένειες.

Θέλω να συγχαρώ τον Σύνδεσμο για το αξιέπαινο έργο που επιτελεί καθώς και για την τιμή που μου κάνει. Ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, Μια Ευχή», με την έμπρακτη στήριξη και βοήθεια που προσφέρει σε αυτούς που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και συναφείς ασθένειες, γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Με τη δύναμη της ανθρωπιάς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης να χαρακτηρίζουν τις ενέργειες του, ο Σύνδεσμος μπορεί να μετατρέψει τον πόνο σε δύναμη, τη θλίψη σε χαμόγελο και την απόγνωση σε πίστη.

Θα ήθελα να εκφράσω, επίσης, τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εθελοντές μοτοσικλετιστές που συμμετέχουν με ανιδιοτέλεια στη συμβολική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική σημερινή εκδήλωση, για τον διπλό τους στόχο. Αφενός τη συλλογή χρημάτων για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», ώστε με τη σειρά του να ενισχύσει τα παιδιά στον αγώνα τους για ζωή με χαρά, ελπίδα και δύναμη. Αφετέρου, την αγάπη για τον σωστό μοτοσικλετισμό και κατ΄ επέκταση την προώθηση οδικής συνείδησης.

Εύχομαι ολόψυχα να ευοδωθούν οι σκοποί αυτής της εκδήλωσης που αφορά πρωτίστως στον παιδικό καρκίνο, αλλά και στο άλλο καρκίνωμα της κοινωνίας μας, την οδική συμπεριφορά.

Κλείνω με αυτές τις λίγες σκέψεις και εύχομαι σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους κάθε καλό, ένα μέλλον γεμάτο υγεία, χαρές, και ευτυχία.