14/2/13

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες 14/02/2013

Υπογράφηκε σήμερα συμφωνία για την ανάληψη, σε πρώτη φάση, της διοίκησης του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου από την Κυβέρνηση και, σε δεύτερη φάση, την ένταξη του Ιδρύματος στον Οργανισμό Επαγγελματικής Αποκατάστασης Χρίστου Στέλιου Ιωάννου. Την συμφωνία υπέγραψαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, εκ μέρους και για λογαριασμό της Κυβέρνησης, και ο κ. Δάκης Ιωάννου, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και των κληρονόμων των ιδρυτών Στέλιου και Έλλης Ιωάννου.

Με την υπογραφή της συμφωνίας αναπτύσσεται μία νέα δυναμική στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες, η οποία κατέστη δυνατή μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (18/2/2009) για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του τομέα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες.

Η συμφωνία διαλαμβάνει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στη σφαίρα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει περαιτέρω όλους τους πόρους του και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες, με την προσφορά νέων προγραμμάτων κατάρτισης, απασχόλησης και αποκατάστασης.

Το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου λειτούργησε το 1981 με βασικό σκοπό την ευημερία των ατόμων με νοητική αναπηρία, μετά την παραχώρηση κρατικής γης, την ανέγερση και τον εξοπλισμό κτηριακών εγκαταστάσεων με δωρεά των ιδρυτών και με κάλυψη των ετήσιων λειτουργικών του εξόδων και της μισθοδοσίας του προσωπικού του από την Κυβέρνηση.