7/2/13

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης στην Κύπρο 07/02/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης δρ Riad al-Malki πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Παλαιστίνιου Υπουργού Εξωτερικών θα είναι ζητήματα διμερών σχέσεων, το Κυπριακό και οι τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Γειτονίας. Έμφαση θα δοθεί στην Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της κατάστασης που διαμορφώνεται μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης εντός του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ολοκλήρωση των πρόσφατων εκλογών σε Ισραήλ και ΗΠΑ. Οι σχέσεις ΕΕ-Παλαιστίνης θα βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη.

Κατά την επίσκεψη του ο δρ al-Malki θα έχει αύριο κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών και ακολούθως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Παλαιστίνης. Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, το οποίο θα παραθέσει η Υπουργός Εξωτερικών προς τιμήν του Παλαιστίνιου ομολόγου της.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου.