25/1/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 25/01/2013

Ενώ η Κυβέρνηση δημιούργησε περιθώρια για αποφυγή των ιδιωτικοποιήσεων και παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης επιμένει στον ισχυρισμό του ότι τάχα η Κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτές, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει ότι αν εκλεγεί θα διαπραγματευθεί με την Τρόικα πρόνοιες του Μνημονίου. Ταυτόχρονα, όμως, καθημερινά φροντίζει να ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική προοπτική και δυνατότητα προσπαθώντας να αποκτήσει άλλοθι για υιοθέτηση των απαιτήσεων της Τρόικας. Γι’ αυτό, άλλωστε, πίεζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμφωνία επί του Μνημονίου πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση των προνοιών του Μνημονίου.
Ενώ η Κυβέρνηση, παρά τις έντονες απαιτήσεις της Τρόικας, δημιούργησε περιθώρια για αποφυγή των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Αναστασιάδης επιμένει στον ισχυρισμό του ότι τάχα η Κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτές όταν, μάλιστα, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν δημόσια ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν δέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ενώ ο Πρόεδρος της Ομάδας Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Hannes Swoboda καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο διότι είναι θύμα ευρωπαϊκών αποφάσεων, ο κ. Αναστασιάδης και τα κόμματα που τον στηρίζουν επιμένουν να φορτώνουν την οικονομική κρίση στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση παρέχοντας άλλοθι σε εκείνους τους διεθνείς κύκλους που πολεμούν την Κύπρο και εμποδίζουν την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Αναστασιάδης και τα κόμματα που τον στηρίζουν αποδυναμώνουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να τύχουμε της αλληλεγγύης της Ευρώπης επειδή ακριβώς, όπως σημειώνει ο κ. Swoboda, η Κύπρος είναι θύμα ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Ο κ. Swoboda είπε χαρακτηριστικά χθες ότι τα προβλήματα της Κύπρου οφείλονται εν πολλοίς στα προβλήματα στην Ελλάδα και στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, και είναι πολύ άδικο οι χώρες που πίεζαν για το κούρεμα να λένε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις για την Κύπρο δεν τις αφορούν».