15/1/13

Τελετή λήξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στη Μαδρίτη 15/01/2013

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στη Μαδρίτη, η τελετή λήξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάληψη της Ιρλανδικής Προεδρίας.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Ιρλανδό ομόλογο του, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία κ. Αντώνης Τουμαζής είπε ότι η Προεδρία αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για την Κύπρο και μας έδειξε ότι το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην ενότητα. Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που βοήθησαν την Πρεσβεία στο έργο της και ευχήθηκε επιτυχία στην Ιρλανδική Προεδρία.
Μιλώντας ο Ισπανός Υφυπουργός για την ΕΕ κ. Iñigo Mendez de Vigo αναφέρθηκε εν συντομία στα κυριότερα επιτεύγματα της Κυπριακής Προεδρίας. Η Κύπρος, είπε, παρά το μικρό μέγεθος της κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της και στις προκλήσεις μιας Προεδρίας. Σημείωσε επίσης ότι μετά από το εξάμηνο της Κυπριακής Προεδρίας «η Ευρώπη είναι καλύτερη» και πέρασε ο κίνδυνος της αποσταθεροποίησης του ευρώ. Κάνοντας αναφορά στον Καβάφη, τόνισε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι και υπέδειξε ότι το καράβι του εμβλήματος της Κυπριακής Προεδρίας συμβολίζει το ταξίδι.