30/11/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της ΕΤΥΚ 30/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΕΤΥΚ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Συντεχνίας κ. Λοΐζο Χατζηκωστή.


Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΕΤΥΚ ότι έχουν ευθύνες οι τραπεζίτες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τις τράπεζες και όχι οι απλοί υπάλληλοι των τραπεζών απάντησε: «Βεβαίως. Τί φταίει ο υπάλληλος;»


Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στον κυπριακό λαό την ερχόμενη Τρίτη.


Ο κ. Χατζηκωστής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, είπε, μεταξύ άλλων, πως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα για την κρίση και για το Μνημόνιο.


Όπως είπε «εστιάσαμε την προσοχή μας ιδιαίτερα στο τραπεζικό σύστημα και πιο εξειδικευμένα ασχοληθήκαμε με τις απόψεις και τις θέσεις μας πάνω στο τί γίνεται με την ίδια τη Λαϊκή Τράπεζα».