27/12/12

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Ε. Μπαγίς 27/12/2012


Το κυπριακό κράτος διεξήγαγε μια καθόλα πετυχημένη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και τέτοια πετυχημένη Προεδρία ποτέ δεν θα διεξαγάγει η Τουρκία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου κ. Εγκεμέν Μπαγίς.



Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε: «Αφού δεν είναι στην κουλτούρα τους να κτυπάνε αυτόν που πέφτει τότε πώς κτύπησαν το 1974 έναν ολόκληρο λαό, τον κυπριακό λαό, και από τότε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι υποφέρουν από την παράνομη τουρκική κατοχή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών τους από την Τουρκία; Εμάς δεν μας αρέσει να αναμιγνύουμε τη θρησκεία με την πολιτική. Φαίνεται αρέσει σε αυτούς, οι οποίοι σταδιακά μετατρέπουν το κοσμικό κράτος της Τουρκίας σε θεοκρατικό και έπειτα το παίζουν σύγχρονοι και Ευρωπαίοι.

Το κυπριακό κράτος, το οποίο ειρωνεύεται και υποτιμά ο κ. Μπαγίς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ πραγματοποίησε μια καθόλα πετυχημένη Προεδρία, τέτοια πετυχημένη Προεδρία την οποία η Τουρκία δεν θα διεξαγάγει ποτέ.

Οι ειρωνικές δηλώσεις στις οποίες ο κ. Μπαγίς συχνά προβαίνει σε βάρος της Κύπρου δεν τιμούν το κράτος του οποίου είναι αξιωματούχος».