21/12/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 21/12/2012

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση έδιναν τη μάχη για την Κύπρο, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ακολουθούσε την οδό των εκβιασμών για να πετύχει την άρον άρον υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόικα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε: «Tην ώρα που ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση έδιναν τη μάχη για την Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης ακολουθούσε την οδό των εκβιασμών και των καταγγελιών για να πετύχει την άρον-άρον υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόικα. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις δύο επιστολές που απέστειλε ο κ. Αναστασιάδης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κρίσιμη ώρα της μάχης για την Κύπρο.
Την ώρα που ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση προσπαθούσαν να αποφύγουν την κατάργηση της ΑΤΑ και του 13ου μισθού, την ώρα που αγωνίζονταν να σώσουν τους κερδοφόρους ημικρατικούς Οργανισμούς από την ιδιωτικοποίηση και να διατηρήσουν το φυσικό αέριο στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης εκβίαζε με την εκτόξευση απειλών περί ποινικών ευθυνών εναντίον του Πρόεδρου και κατάγγελλε την Κυβέρνηση ότι δήθεν καθυστερεί στις διαπραγματεύσεις. Προφανώς, για τον κ. Αναστασιάδη το πρόβλημα δεν ήταν η αντιλαϊκές πολιτικές της Τρόικα, αλλά η σταθερή επιμονή της Κυβέρνησης να διαπραγματεύεται σκληρά προς όφελος της Κύπρου και του λαού μας.
Είναι γνώριμη η τακτική του κ. Αναστασιάδη να καταγγέλλει Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ίδιο έκανε και σε μία άλλη κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας το 2004, όταν κατάγγελλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Τώρα, εν όψει εκλογών τού επιδαψιλεύει επαίνους.
Αν ο Πρόεδρος υπέκυπτε στους εκβιασμούς και στις πιέσεις του κ. Αναστασιάδη, κανένας δεν θα έπαιρνε 13ο μισθό και η ΑΤΑ θα αποτελούσε παρελθόν. Παρελθόν θα αποτελούσαν και οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί, ενώ το φυσικό αέριο δεν θα συνέχιζε να αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα και προοπτική του λαού μας. Μια προοπτική που άνοιξε η Κυβέρνηση με την ολοκληρωμένη, αποφασιστική και συνάμα προσεκτική πολιτική που ακολουθεί.
Το χειρότερο απʼ όλα, όμως, είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης, ενώ κατηγορεί τον Πρόεδρο ότι ʽενσυνείδητα ακολουθεί οδό που οδηγεί στην οικονομική καταστροφήʼ, ο ίδιος ενσυνείδητα είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ενέργειες που με βεβαιότητα θα οδηγούσαν τον τόπο σε οικονομική καταστροφή.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε καθορίσει συνέντευξη Τύπου στις 22 Νοεμβρίου για δημοσιοποίηση των επιστολών του στις οποίες περιέχονται απόρρητες πληροφορίες που η ανακοίνωσή τους και μόνο θα προκαλούσε την κατάρρευση των τραπεζών και μαζί της οικονομίας του τόπου.
Κανένας κ. Αναστασιάδη δεν έχει το δικαίωμα πάνω από το συμφέρον του τόπου να θέτει τα μικροπολιτικά, τα παραταξιακά και τα εκλογικά συμφέροντά του.
Κανένας κ. Αναστασιάδη δεν έχει το δικαίωμα να διακυβεύει όλα όσα με κόπο κτίσαμε στα χρόνια που πέρασαν. Αυτή την ευθύνη, για την οποία κάνετε λόγο στην επιστολή σας κ. Αναστασιάδη, την ακυρώσατε με τις ενέργειές σας».