26/11/12

Προσωρινό κλείσιμο δρόμων λόγω του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λευκωσίας 26/11/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., οι πιο κάτω δρόμοι / λεωφόροι στη Λευκωσία θα είναι προσωρινά κλειστοί για την κυκλοφορία, λόγω της διεξαγωγής του 3ου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου Λευκωσίας που διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Αθανάσιος Κτωρίδης» με τη συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας και Δήμου Στροβόλου:

1. Πύλη Αμμοχώστου
2. Λεωφόρος Νικηφόρου Φωκά
3. Kωνσταντίνου Παλαιολόγου
4. Πλατεία Αρχ. Μακαρίου Β΄
5. Λεωφόρος Ευγενίας & Αντ. Θεοδότου
6. Λεωφόρος Στασίνου
7. Λεωφόρος Ομήρου
8. Οδός Λεωνίδου
9. Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄
10. Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού
11. Λεωφόρος Γρίβα Διγενή
12. Οδός Λόρδου Βύρωνος
13. Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα
14. Οδός Προδρόμου
15. Οδός Λεύκωνος
16. Οδός Κυκλάδων
17. Οδός Ελαιώνων
18. Οδός Κωστάκη ΄Ομπασιη
19. Οδός Αγίου Γενναδίου
20. Οδός Έλλης Λαμπέτη
21. Οδός Ελλήνων
22. Οδός Πατριάρχου Πέτρου Z’
23. Οδός Αγίου Μελετίου
24. Οδός Αλέξανδρου Παπάγου
25. Λεωφ. Διγενή Ακρίτα
26. Λεωφόρος Σαλαμίνος
27. Οδός Σόλωνος Μιχαηλίδη
28. Οδός Αγίου Ανδρέα
29. Λεωφόρος Πουλίου Καποτά
30. Μελίνας Μερκούρη
31. Αθηνάς

Θα είναι επίσης κλειστό τμήμα της Λεωφόρου Λάρνακας μεταξύ της συμβολής της με τις Λεωφόρους Σαλαμίνος και Διγενή Ακρίτα και οι γύρω δρόμοι που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης για τους επισήμους και το κοινό. Η πρόσβαση προς τον χώρο στάθμευσης θα είναι δυνατή είτε μέσω της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και Γρίβα Διγενή, είτε μέσω της Λεωφόρου Λάρνακoς.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Μαραθωνίου θα ληφθούν προσωρινά μέτρα ασφαλείας (κώνοι, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.ά.) τόσο για την προστασία των αθλητών όσο και του κοινού.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας προς και από το κέντρο της Λευκωσίας θα γίνεται με τη βοήθεια της Αστυνομίας μέσω της διασταύρωσης της Γρίβα Διγενή με τις Λεωφόρους Προδρόμου, Σταδίου, Μακεδονιτίσσης, Δημοσθένη Σεβέρη, Νίκης και Θεμιστοκλή Δέρβη. Επίσης θα είναι δυνατή η διακίνηση από τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως προς την περιοχή Παλλουριώτισσας μέσω της Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα (βόρειο τμήμα).

Οι οδηγοί προειδοποιούνται ότι θα υπάρχει καθυστέρηση λόγω διέλευσης αθλητών από τις διαδρομές.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων προτρέπει το κοινό να μην διακινείται άσκοπα προς το κέντρο της Λευκωσίας κατά τις πιο πάνω ώρες και να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.